zondag 19 juli 2009

Geduld

Geduld

Er was eens een man die een vlinder zag worstelen om uit zijn cocon te komen. Een van de vleugels was al los en een van de poten was er ook uit. De man was hierdoor geraakt en wilde helpen. Hij brak voorzichtig het cocon open. Toen hij zag dat de vlinder vrij kon bewegen liep hij voldaan verder. De vlinder heeft echter nooit gevlogen, hij viel vrij snel naar benden op de grond en is daar gestorven.

Alles heeft zijn tijd nodig, voor alles is een tijd.

We zullen gedachten blijven hebben, we zullen blijven oordelen. Tijdens het trainen in Mindfulness herinneren we ons elke keer opnieuw eraan dat we ons niet hoeven te ergeren aan de gedachten en oordelen. We leren dat we erbij moeten blijven en dat met door een mild oordeel en geduld vanzelf de beweging zullen maken. Thich Nhat Hanh zegt hierover: ‘het is door aandacht, opmerkzaamheid en een mild oordeel dat de Mindfulness transformatie kan plaatsvinden’.
Geduld zal ons leren dat de geest voortdurend op reis gaat en dat deze ons voortdurend uitnodigt om mee op reis te gaan. Geduld zal ook ons leren dat we een keus hebben en dat we niet mee op reis hoeven te gaan en dat we steeds vaker en sneller weer in het hier en nu zullen zijn.

Geduldig zijn is gewoon volledig voor elk moment openstaan, het in zijn volheid aanvaarden, wetende dat dingen, net als vlinders, hun eigen tijd nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten